joi, 14 octombrie 2010

Asaaaa!

Mi-am luat semintele si berea, pentru un efect de ragait autentic romanesc. Deci suntem pregatiti sa vorbim despre cocalari. :)

Um... pana acum doi ani nu stia nimeni de ''cocalari'', ''pitipoance''... Intre timp, au ajuns in gura tuturor. Sa vedem niste trasaturi esentiale, cum ar veni, mastheavuri.

Firstly, niciodata fara gentuta. Gentuta ta, Prada, Vuitton (am vazut atatea falsuri de vuitton incat firma asta s-a transformat intr-o firma de plase Kaufland-fiecare are una, indiferent daca a fost sau nu vreodata in Kaufland). Gentuta, tinuta simandicos pe antebrat, purtata neaparat cu sclipiciu'/scrisu'/stelutele/inimioarele etc catre public, catre spectatori, aaa... adica admiratori, scuze. Dupa gentuta, e nevoie neaparat! de masca. Masca, constand intr-un fond de ten, mereu cu 3 nuante mai inchis, dat numai pana la ureche-asa, de fesan-, un ruj roz, lucios, mereu intinat pana pe barbie, daca se poate-cu cat mai mult, cu atat mai bine-, fard, gene false, etc. Ma rog, astea sunt optiuni suplimentare. Tocuri, galustile-n gat, eventual, in gura, sarmaua' (vedeti cata diversitate culinara?)*. Culori vii, vibraaaaaante... ROZ!

Pentru baieti e mai simplu: un covrig la gat, blugi cu cabana lu' dolce si ce-o mai fi.

Sunt atat de incantata cand vad un exemplar autentic! Fibrilez, flatulez de bucurie :)







Dar nu vreau sa vorbesc despre cocalarii si pitipoancele pe care-i recunoastem oriunde. Eu vreau sa vorbesc despre perceptia cocalara romaneasca, autentica, perceptie ce exista, vrem-nu vrem in fiecaaaare dintre noi.

Cum? Simplu. De la astia care ne conduc (burtosi majoritatea, cu case, piscine, alta parte, foarte prosti, alta cu o conceptie rurala despre tot ce se intampla in jurul nostru: de exemplu, singurul nostru jucator de box, MONDIAL, care-si apara centura pentru a mia oara, eh, culmea, la dracu!, are meci acusi. Monsieur Bute va putea fi vazut in Africa, nu si in Romania.), de la doamna Udrea care a dus pantofi femeilor alora de la tara, cand cu inundatiile, de la ministrul educatiei, de la chiar presedinte panaaaaa la oamenii de rand. Pana la babele care ingenuncheaza febril, dilii dupa mine, pana la toti care sunt deranjati ca trebuie sa dea spaga la doctori (idee absolut tampita: cum dracu sa se mai gandeasca un doctor in romania daca sa-ti taie sau nu picioru' cand poate se gandeste ca nu are bani, dupa ce a facut o facultate-moartea, a invatat de i-au zbarnait intestinele si si-a pierdut viata in manuale, carti, biblioteci, ca poate nu are cu ce sa traiasca. Si noi sarim de fund in sus ca dam spaga.), pana la toti prostii la care functioneaza perfect prima mana, prima vrajeala, care tremura, furnica la ideea ca SE DAU STROPITOARE GRATIS (cum sa te impingi intr-un mall cu milioane de oameni, cum sa lesini ca sa iei gratis o stropitoare?). Asta e o chestiune care trebuie dezbatuta pe larg dar...
...mi s-au terminat semintele. :))

*Multumesc.