duminică, 20 iunie 2010

Cum sa fii un crestin adevarat in Romania

Pasii sunt relativ simpli:

-faci cruci ori de cate ori treci pe langa vreo biserica.
-te duci la biserica in zilele importante: Pasti, Craciun, taieri de mot etc. Si nu oricum: asigura-te ca ai cele mai lucioase si frumoase haine (eventual, cu mirosu' de naftalina inclus), ca ti-ai luat pantofii noi care te strang (da nu-i bai, tre' sa suporti macar pana vede vecina ca tu ai haine de Pasti), ca te-ai machiat suficient cat sa-i atragi privirea aluia pe care l-ai vazut in discoteca seara trecuta si de care esti sigura ca o sa vina si acum (ca doar vine toata lumea la biserica, nu?!), ca esti odihnit (nu, nu ca sa rezisti la slujba, da' asa, e bine sa gandesti limpede atunci cand trebuie sa afli ultimele barfe).
-te duci la inmormantari. De obicei, acolo se mananca si se bea bine... Si nu tre' sa-ti iei la revedere de la mort... Da-l dracu, ca pe lume-ailalta sta si fara!
-sa pupi la rand toate icoanele/peretii din biserica. Ai grija sa nu omiti vreuna/vreunu' ca te vede Dumnezeu si e bai mare.
-sa dai de pomana cand... e pomana. Vezi sa ai cosu' cat mai plin... Nu, nu ca sa dai mai mult, da' daca te vede tanti Vetuta ca n-ai, ce zice?!
-sa pui pe masa de Craciun cat mai multe ciolane/cefe/sarmalute/pasca/carnati. Ce conteaza ca nu ai cand dracu sa le mananci pe toate si ca de fapt tu sarbatoresti un eveniment religios?! Las', ''sa fie acolo'' ;).
-sa respecti zilele de duminica, ghiftuindu-te la un gratar. Duminica fara cefutza de porc si fumu' de la mici... Neaaaaah, nu iegzista.
-sa respecti toate ritualurile: sa treci gaina peste mormant, sa rupi o pasca deasupra capului miresei, sa daruiesti toate lucrurile mortului etc (macabra ordinea in care le-am pus eu:)). Sunt ritualuri in care tu iti arati dragostea pentru Dumnezeu.
-si... esential. Dupa fiecare gest de crestin adevarat, sa te intorci la cele lumesti... (sa injuri in trafic, sa urasti, sa bei ca un porc, sa nu respecti etc).


Romania e o tara cretina.